K-7

Levoton tuhkimo

Levoton tuhkimo

Yhden kaikkien aikojen suurimman suomalaisen yhtyeen, ennennäkemätöntä teinihysteriaa synnyttäneen Dingon tarina ikuistetaan elokuvaksi. Levoton Tuhkimo saa ensi-iltansa vuonna 2024.

Elokuva keskittyy yhtyeen räjähdysmäiseen läpimurtoon, suosion vuosiin, mutta myös äkilliseen tuhoon bändin laulajan, keulakuva Nipa Neumannin silmin. Tarinassa avataan Neumannin henkilökohtaista elämää Dingomanian keskellä.

Beatles-ilmiön luonut Dingo teki lukuisia jättihittejä kuten elokuvan nimeksikin nostetun Levoton Tuhkimo sekä Sinä ja minä, Nahkatakkinen tyttö ja Autiotalo. Lisäksi yhtye keikkaili ympäri Suomea loppuunmyydyillä areenoilla ja keikkapaikoilla. Viisikko ehti nauttia suosiostaan vain muutaman vuoden ennen kuin se hajosi, mutta jätti ikuisen jäljen suomalaiseen populäärikulttuuriin.

Elämäni ensimmäinen päivä

Elämäni ensimmäinen päivä

Lajityyppi: ,

Ohjaaja: 

Näyttelijät: , ,

Ikäraja: , Elokuvan kesto: 2 h 1 min, Traileri

Liput: 14 €

Ensi-ilta: 12.7.2024

Elämäni ensimmäinen päivä on koskettava ja syvällinen draama, jossa neljä erilaista päähenkilöä kohtaavat salaperäisen miehen (Toni Servillo) juuri kun ovat saavuttaneet elämässään pohjakosketuksen ja päättäneet luovuttaa. Mies tarjoaa heille sopimuksen: viikon aikaa nähdä, miltä maailma näyttäisi ilman heitä. Löytävätkö he voimaa aloittaa alusta ja rakastua elämään uudelleen? Elokuva herättää pohtimaan elämän arvoa ja merkitystä.

Elokuvan on ohjannut lukuisia palkintoja voittanut Paolo Genovese (Rakkauden supersankari, The Place, Salaisuuksien illallinen), ja sen keskiössä neljänä epätoivoisena nähdään Valerio Mastandrea, Margherita Buy, Sara Serraiocco ja Gabriele Cristini. Sivuroolissa esiintyy myös Vittoria Puccini, jonka suomalaisyleisö tuntee Ihanana Elisana.

Fly Me To The Moon

Fly Me To The Moon

Lajityyppi: 

Ohjaaja: 

Näyttelijät: , , , , , , , , , ,

Ikäraja: , Elokuvan kesto: 2 h 12 min, Traileri

Liput: 14 €

Ensi-ilta: 12.7.2024

Scarlett Johanssonin ja Channing Tatumin tähdittämä FLY ME TO THE MOON on terävä ja tyylikäs romanttinen komedia. Elokuva sijoittuu NASA:n historiallisen kuulennon kulisseihin, joissa panokset ovat korkealla. Kipinät sinkoilevat, kun NASA:n julkisuuskuvaa kiillottamaan palkattu markkinoinnin ihmelapsi Kelly Jones (Johansson) tekee laukaisujohtaja Cole Davisin (Tatum) ennestäänkin vaikeasta tehtävästä yhtä hullunmyllyä. Presidentti ei salli tehtävän epäonnistua, joten Jones saa tehtäväkseen lavastaa varajärjestelynä kuuhun laskeutumisen, jolloin lähtölaskenta alkaa toden teolla…

Elokuvan näytösajat

 • Su 14.7. klo 15.15
 • Ma 15.7. klo 19.15
 • Ke 17.7. klo 19.15
 • To 18.7. klo 19.15
 
 • La 20.7. klo 17.15
 • Su 21.7. klo 15.15
Opettajainhuone

Opettajainhuone

Lajityyppi: 

Ohjaaja: 

Näyttelijät: , ,

Ikäraja: , Elokuvan kesto: 1 h 38 min, Traileri

Liput: 13,50 €

Ensi-ilta: 23.2.2024

OSCAR-EHDOKAS
Paras kansainvälinen elokuva

Carla on idealistinen ja lasten parasta ajatteleva luokanopettaja, jonka oppilasta syytetään varkaudesta. Syytökset haiskahtavat ennakkoluuloisilta joten Carla päättää selvittää asian itse. Tämä johtaa tapahtumakierteeseen, joka kääntää oppilaat, vanhemmat ja muut opettajat Carlaa vastaan. OPETTAJAINHUONE on tarkka draama hyvistä aikomuksista ja kansalaisrohkeudesta: pieni koulumaailma peilaa siinä koko yhteiskuntaa. Elokuva palkittiin Berliinin elokuvajuhlilla viime talvena parhaana eurooppalaisena elokuvana. Se on Saksan virallinen Oscar-ehdokas 2024.

Elokuvan näytösajat

 • Pe 3.5. klo 18.45
 • Su 5.5. klo 14.45
 • Ti 7.5. klo 18.45
 • To 9.5. klo 16.15
 
 • La 11.5. klo 19.00
 • Ma 13.5. klo 17.00
Robot Dreams

Robot Dreams

Lajityyppi: ,

Ohjaaja: 

Ikäraja: , Elokuvan kesto: 1 h 42 min, Traileri

Liput: 12 €

Ensi-ilta: 26.7.2024

ROBOT DREAMS on palkitun, Suomenkin valkokankailla nähdyn, äärimmäisen tyylikkään ja kulttimainetta nauttivan Lumikki-filmatisoinnin Blancanievesin ohjanneen Pablo Bergerin ensimmäinen animaatioelokuva. Se on 80-luvun New Yorkiin sijoittuva, kaikenikäisille suunnattu tarina ystävyydestä, sen tärkeydestä ja hauraudesta.

KOIRA elää Manhattanilla ja on tympääntynyt olemaan yksin. Hän päättää rakentaa itselleen robotin seurakseen. Heidän ystävyytensä kukoistaa, ja kaksikosta tulee erottamaton. Eräänä kesäyönä KOIRAN on kuitenkin suureksi surukseen hylättävä ROBOTTI hiekkarannalle. Kohtaavatko he enää ikinä?

Sara Varonin suosittuun sarjakuvaan perustuva, karkkia niin silmille kuin korvillekin tarjoava ROBOT DREAMS sai ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlien virallisen ohjelmiston erikoisnäytöksessä. Se palkittiin Contrechamp Grand Prix’llä Annecyn kansainvälisillä animaatioelokuvan festivaaleilla kesäkuussa.

Niko ja myrskyporojen arvoitus -juliste

Niko ja Myrskyporojen arvoitus

Menestynyt suomalainen animaatioporo Niko saa tänä vuonna kolmannen elokuvansa.

Poropoika Nikon elämään on tulossa suuri muutos, kun Joulupukin lentojoukkoihin avautuu yksi paikka uudelle lentokokelaalle. Yllättäen huipputaitava porotyttö Stella tarjoaa tiukan vastuksen Nikolle kisassa paikasta. Niko on sekä vaikuttunut että harmissaan Stellan taitavuudesta.

Eräänä yönä aattolentoa varten pakattu Joulupukin reki sekä Stella katoavat. Niko päättää lähteä etsimään kadonneita yhdessä ystäviensä liito-orava Juliuksen ja lumikko Wilman kanssa. Pian retkikunta kohtaa Myrskyporot ja löytää salaisuuden.

Perhosseikkailu

Perhosseikkailu

Lajityyppi: ,

Ohjaaja: 

Näyttelijät: , , , , , ,

Ikäraja: , Elokuvan kesto: 1 h 22 min, Traileri

Liput: 11,50 €

Ensi-ilta: 19.4.2024

Robin on rohkea ja kekseliäs perhonen, joka ei osaa lentää – mutta se ei pidättele häntä! Robin haaveilee pääsevänsä mukaan suurelle muuttomatkalle ja tekee kaikkensa toteuttaakseen tämän unelman. Yhdessä ystäviensä, hauskan toukan ja korkeanpaikankammoisen perhosen kanssa he lähtevät jännittävään seikkailuun. Robinista on tuleva sankari, mutta ensin hänen on kohdattava pelkonsa, omaksuttava ainutlaatuisuutensa ja voitettava vastoinkäymiset. Tärkein oppi Robinille on tämä: yhdessä ystäviensä kanssa he voivat tehdä mitä tahansa!

Elokuvan näytösajat

 • Pe 19.4. klo 17.00
 • Su 21.4. klo 14.45
 • Ti 23.4. klo 17.00
 • To 25.4. klo 17.00
 
 • Ke 1.5. klo 14.00
Kung Fu Panda 4

Kung Fu Panda 4

Lajityyppi: 

Ohjaaja: ,

Näyttelijät: , , , , , , ,

Ikäraja: , Elokuvan kesto: 1 h 34 min, Traileri

Liput: 11,50 €

Ensi-ilta: 22.3.2024

Tänä keväänä, ensimmäisen kerran lähes vuosikymmeneen, maailman epätodennäköisin kung fu -mestari Po palaa kun rakastettu DreamWorks Animationin toimintakomedia-animaatiosarja saa jatkoa elokuvassa Kung Fu Panda 4.

Kolmen kuolemaa uhmaavan seikkailun jälkeen kukistettuaan maailmanluokan roistoja vertaansa vailla olevalla rohkeudellaan ja hurjilla taistelutaidoillaan, kohtalo kutsuu lohikäärmesoturi Pon (Golden Globe-ehdokas Jack Black)… laittamaan pisteen ainaiselle seikkailemiselle. Tarkemmin sanoen, hänestä halutaan Rauhan laakson henkinen johtaja.

Tässä on kuitenkin muutama ongelma. Ensinnäkin, Po tietää henkisestä johtajuudesta yhtä vähän kuin paleodieetistä, ja toiseksi, hänen on nopeasti löydettävä ja koulutettava uusi lohikäärmesoturi ennen kuin hän voi vastaanottaa uuden ylevän asemansa.

Mikä pahempaa, kuvioihin ilmestyy paha ja voimakas noita, Kameleontti (Oscar®-voittaja Viola Davis), pieni lisko, joka osaa muuttaa muotoaan miksi tahansa olennoksi, pieneksi tai suureksi. Kameleontti on iskenyt silmänsä Pon Viisauden sauvaan, jolla hän voisi kutsua henkimaailmasta takaisin kaikki Pon sinne lähettämät vastustajat.

Po saa itselleen apua (tavallaan?) löytäessään rinnalleen nokkelan arokettu Zhenin (Golden Globe-voittaja Awkwafina), varkaan, joka käy Pon hermoille, mutta osoittautuu taidoiltaan korvaamattomaksi. Hullunkurisen kaksikon on tehtävä yhteistyötä suojellakseen Rauhanlaaksoa Kameleontin liskonkynsiltä. Samalla Po myös ymmärtää, että sankareita voi löytyä odottamattomista paikoista.

Elokuvan näytösajat

 • Pe 22.3. klo 18.30
 • Su 24.3. klo 14.45
 • Ti 26.3. klo 17.00
 • To 28.3. klo 16.30
 
 • La 30.3. klo 13.45
 • Ma 1.4. klo 14.00
 
 • La 6.4. klo 12.00
 • Ma 8.4. klo 17.00
 
 • Ma 15.4. klo 17.00
 • Ke 17.4. klo 17.00
 
 • La 20.4. klo 14.45
 • Ke 24.4. klo 17.00
 
 • Ma 29.4. klo 17.00
Sodan ja rauhan lapset

Sodan ja rauhan lapset

Lajityyppi: 

Ohjaaja: 

Ikäraja: , Elokuvan kesto: 1 h 5 min, Traileri

Liput: 12,50 €

Ensi-ilta: 22.3.2024

Sodan ja rauhan lapset rakentuu arkistomateriaalille, elokuvien, valokuvien, radio-ohjelmien, kirjojen, lehtien ja musiikin propagandistiselle aineistolle sekä myös lasten ja nuorten omille päiväkirjamerkinnöille.

Arkistomateriaali johdattaa näkemään suomalaisten nationalistisen kasvatuksen ja lapsiin asetetut roolimallit, joita ohjailtiin suoraan valtiovallan ja auktoriteettien toimesta. Isänmaan tarpeita korostavia puheita esittävät mm. presidentti Risto Ryti, kansanedustaja, pastori Elias Simojoki, kansanrunouden tutkija Elsa Enäjärvi-Haavio sekä tietysti marsalkka Mannerheim.

Kasvatus, koulutus, vapaa-ajan järjestötoiminta, urheiluseurat, partio, poika- ja tyttötoiminta tähtäsivät kaikki sotilaalliseen toimintakykyyn, kun sen aika tulee. Lapsilta ja nuorilta odotettiin kuuliaisuutta, uskollisuutta ja rehellisyyttä. Omat tarpeet ja tunteet tuli sivuuttaa, kovienkaan koettelemusten edessä ei purskahdettu itkuun.

Ohjaaja Ville Suhonen:

”Halusin tehdä tämän elokuvan kertoakseni kuvin ja äänin, kuinka vanhempieni ja isovanhempieni sukupolvilta ei kysytty lapsena tulevaisuuden suunnitelmia. Piti vain uskoa, totella ja olla vaiti. Aikakauden militaristinen kasvatus valmisti 1920-1930 -luvuilla eläneitä lapsia ja nuoria sotaan. Tutkijat ovat kutsuneet tätä sukupolviväkivallaksi.

 

Sen kahdeksan vuoden aikana, jona elokuvaani on tehty, on militaristinen retoriikka lisääntynyt nykypäivän valtaapitävien suunnalta. Konkreettisiin syihin voidaan aina vedota, mutta samaan aikaan mediassa ja kansalaisten keskuudessakin nationalismin eetos näkyy äkkiä kuin maan johtotähtenä.

 

Lasten ja nuorten elämään sodat eivät tuo muuta kuin kauhua. Elokuvassani sen voi nähdä heidän silmistään, sadan vuoden takaa.”

Elokuvan näytösajat

 • Pe 22.3. klo 17.00
 • Su 24.3. klo 16.45
 • Ti 26.3. klo 19.00
 • To 28.3. klo 18.30
 
 • Su 31.3. klo 13.45
 
 • Su 7.4. klo 13.45
 
 • Su 14.4. klo 15.45
 
 • Su 21.4. klo 16.45
Kyllä isä osaa -elokuva

Kyllä isä osaa -elokuva

Rakastetun perheen odotettu paluu!

Vuodet ovat vierineet ja lapset ovat lentäneet tamperelaisesta rintamamiestalosta maailmalle… paitsi että eivät ole. Päinvastoin. Vanhoissa kotinurkissa pyörii nyt isän, äidin Jonnan ja Jussin lisäksi myös Jonnan poika Junnu. Jonnan ja Junnun on houkutellut Oulusta kotiin Tampesteriin piakkoin tyhjäksi jäävä kotitalo. Eläkeiässä olevat vanhemmat ovat nimittäin aikeissa muuttaa Espanjaan – heti kun isä vain saa kerrotuksi työnantajalleen, että lopettaa taksikuskin hommat. Isän suunnitelmat mullistuvat kuitenkin kertaheitolla, kun isäntä hankkii taksifirmaansa uuden kulkupelin, luksusluokan Mersun kaikilla herkuilla. Eläke, Espanja, vaimo ja terve järki haihtuvat päästä, kun isällä on enää yksi pakkomielteinen päämäärä: päästä edes kerran himoitun Mersun rattiin. Lopulta unelma toteutuu, mutta hinta on kallis. Isä huomaa saattaneensa koko perheen niin pahaan pinteeseen, että siitä voi yrittää selvitä vain varastamalla kuolleen miehen salkun.

Elokuvan näytösajat

 • To 28.3. klo 20.00
 
 • La 30.3. klo 19.00
 • Ma 1.4. klo 16.00
 • Ke 3.4. klo 18.45
 
 • Su 7.4. klo 18.30
 • To 11.4. klo 17.00
 
 • La 13.4. klo 17.45
 • Ke 17.4. klo 19.00
 
 • La 20.4. klo 16.45
 • Ma 22.4. klo 17.00
 • Ke 24.4. klo 19.00
 
 • La 27.4. klo 16.15
 • Ti 30.4. klo 19.00
 
 • Su 5.5. klo 17.00
 • Ma 6.5. klo 16.30
 
 • Su 12.5. klo 15.30
 
 • Su 19.5. klo 17.45
 
 • La 25.5. klo 17.45