Tulossa

Ei koskaan yksin

Ei koskaan yksin

Ei koskaan yksin kertoo toisen maailmansodan aatosta, jolloin Euroopassa eletään pimeää aikaa ja Suomi ottaa vastaan pakolaisia Saksasta ja Itävallasta. Pakolaisten auttamisen keskiössä on suomalainen liikemies ja hyväntekijä Abraham Stiller. Hän tekee kaikkensa auttaakseen Suomeen tulleita juutalaispakolaisia, jotka luovutetaan Suomesta keskitysleirille Auschwitziin. Elokuva kertoo heidän tarinansa.

Joker: Folie à Deux

Joker: Folie à Deux

Lajityyppi: , ,

Ohjaaja: 

Näyttelijät: , , ,

Ikäraja: , Traileri

Liput: 14 €

Ensi-ilta: 4.10.2024

Pepe

Pepe

Lajityyppi: 

Ohjaaja: 

Näyttelijät: , , , , , ,

Ikäraja: , Traileri

Liput: 14 €

Ensi-ilta: 4.10.2024

Rööperiin, Saat miehen kyyneliin, Elämältä kaiken sain. Pepe Willberg on kulkenut polveilevan tien tähän päivään, suomalaisten sydämiin ja epätodennäköiseen tähteyteen. Miltä se kaikki on tuntunut miehestä, joka alussa lauloi vain sillä ehdolla, että salista sammutettiin valot?

Severi Koivusalon käsikirjoittama ja ohjaama musiikillinen dokumenttielokuva PEPE kertoo ainutlaatuisen äänen omaavasta, mutta suosionsa kanssa tasapainoilevasta lahjakkaasta muusikosta, jonka ikoniset kappaleet ovat soineet kotimaisen elämänmenon taustalla jo seitsemällä eri vuosikymmenellä. Elokuva on kuin salainen kartta Suomen pop-musiikin historiaan sekä nostalginen rakkauslaulu suurten ikäluokkien käynnistämälle nuorisokulttuurille. Mukana matkalla myös mm. Danny, Jorma Uotinen, Vicky Rosti, Matti Mikkola ja Mirja Pyykkö sekä legendaariset kokoonpanot kuten The Islanders, Jormas, Paradise, Mestarit ja Saimaa.

Tästä et selviä kuivin silmin.

Smile 2

Smile 2

Lajityyppi: 

Ohjaaja: 

Näyttelijät: , ,

Ikäraja: , Traileri

Liput: 14 €

Ensi-ilta: 18.10.2024

Uudelle maailmankiertueelle suuntaava pop-sensaatio Skye Riley (Naomi Scott) alkaa kohdata yhä kammottavimmiksi muuttuvia käsittämättömiä tapahtumia. Kasvavan kauhun ja kuuluisuuden paineen musertama Skye joutuu kohtaamaan synkän menneisyytensä saadakseen takaisin kontrollin elämästään ennen kuin se luisuu hänen käsistään.

Venom: The Last Dance

Venom: The Last Dance

Lajityyppi: , ,

Ohjaaja: 

Näyttelijät: , , , , , ,

Ikäraja: , Traileri

Liput: 14 €

Ensi-ilta: 25.10.2024

Elokuvatrilogian viimeisessä osassa Venom: The Last Dance, Tom Hardy palaa rooliinsa Venomina, yhtenä Marvelin suurimmista ja monitahoisimmista hahmoista. Eddie ja Venom ovat pakomatkalla. Molempien maailmojensa jahtaamina ja verkon tiivistyessä kaksikon ympärillä, on aika päättää Venomin ja Eddien viimeinen tanssi.

Venom: The Last Dance rooleissa nähdään Tom Hardy, Chiwetel Ejiofor, Juno Temple, Rhys Ifans, Peggy Lu, Alanna Ubach sekä Stephen Graham. Elokuvan on ohjannut sekä käsikirjoittanut Kelly Marcel, perustuen Hardyn ja Marcelin kirjoittamaan tarinaan. Elokuvan on tuottanut Avi Arad, Matt Tolmach, Amy Pascal, Kelly Marcel, Tom Hardy sekä Hutch Parker.

Jasper Pääkkönen ja Leo Sjöman, Vares X, Solar Films.

Vares X

Lajityyppi: ,

Ohjaaja: 

Näyttelijät: , , , , ,

Ikäraja: , Traileri

Liput: 14 €

Ensi-ilta: 23.10.2024

Solar Filmsin tuottama, Tuukka Temosen ohjaama Vares X -elokuva tuo legendaarisen yksityisetsivä Jussi Vareksen valkokankaille. Vares saa kiperän puhelun pelastusta tarvitsevalta ystävältään Kyypakkaukselta. Samalla kun Vares pelastaa ystäväänsä, yksityisetsivän uusioperheen tytär joutuu kidnappauksen uhriksi. Vares joutuu pelaamaan kovemmilla panoksilla kuin koskaan aiemmin. Tapahtumat alkavat linkittyä mystisen seksikultin iltamiin ja alamaailman välienselvittelyyn. Kenet Jussi Vares lopulta voi pelastaa?

Elokuvan pääroolissa yksityisetsivä Jussi Vareksena on Leo Sjöman, Jasper Pääkkönen nähdään tuttuun tapaan Kyypakkauksena. Muissa rooleissa mm. Sara Soulié, Ilona Chevakova, Kalle Lamberg, Mikko Kouki, Satu Silvo, Olga Temonen, Jenni Kokander, Pelle Heikkilä, Aku Sipola, Kreeta Salminen ja Tom Petäjä.

Gladiator II

Gladiator II

Lajityyppi: ,

Ohjaaja: 

Näyttelijät: , , , , , , ,

Ikäraja: , Traileri

Liput: 14 €

Ensi-ilta: 15.11.2024

Legendaarisen elokuvaohjaaja Ridley Scottin Gladiator II jatkaa eeppistä saagaa vallasta, juonittelusta ja kostosta antiikin Roomassa. Vuosia sen jälkeen, kun Lucius (Paul Mescal) todisti arvostetun gladiaattorisankari Maximuksen kuoleman setänsä takia, hän joutuu itse astumaan Colosseumille. Luciuksen omat kotiseudut on valloitettu, kun kaksi tyrannimaista keisaria hallitsee nyt Roomaa rautaisella otteellaan. Koska Rooman imperiumin tulevaisuus on uhattuna, Luciuksen pitää ammentaa kokemistaan vääryyksistä voimaa ja palauttaa Rooma takaisin kansalleen.

Tiedustelijat

Lajityyppi: 

Ohjaaja: 

Näyttelijät: 

Ikäraja: 

Liput: 14 €

Ensi-ilta: 15.11.2024

Toisen maailmansodan aikaisen tiedustelu-upseerin vaiettu menneisyys tulee ilmi, kun hänen pojanpoikansa, näyttelijä Joonas Saartamo alkaa tutkia isoisänsä Hannes Vehniäisen toimintaa kaukopartion johtajana. Tavatessaan erilaisia asiantuntijoita tutkimusmatkansa varrella Saartamolle avautuu uudenlainen kuva kaukopartioiden ratkaisevasta roolista sodassa. Hän oivaltaa myös, kuinka vahvasti isoisän sotakokemusten painolasti on siirtynyt sukupolvelta toiselle, vaikuttaen suoraan myös häneen.

Kiehtova dokumenttielokuva hyödyntää ennennäkemätöntä sota-arkistojen kuvamateriaalia ja kiteyttää koskettavalla ja kunnioittavalla tavalla sodankäynnin ja sotiemme veteraanien merkityksen paitsi Suomen itsenäisyydelle, myös jokaisen suomalaisen henkilökohtaiselle identiteetille.

Vaiana 2

Vaiana 2

Ohjaaja: , ,

Näyttelijät: ,

Ikäraja: , Traileri

Liput: 12 €

Ensi-ilta: 29.11.2024

Disney Animation Studiosin eeppinen animaatiomusikaali VAIANA 2 saa ensi-iltansa vain elokuvateattereissa 29.11.2024. Vaiana ja Maui palaavat kolmen vuoden kuluttua yhteen suunnatakseen entistä huikeammalle seikkailulle metkoista merenkulkijoista koostuvan miehistönsä kanssa. Vaiana kuulee odottamattoman kutsun ympäri Oseaniaa purjehtineilta esi-isiltään. Siihen vastatakseen hänen on matkattava merten ääriin, tuntemattomille ja vaarallisille vesille, missä häntä odottaa seikkailu, jollaista hän ei ole vielä kuunaan kokenut. Elokuvan VAIANA 2 ovat ohjanneet David Derrick Jr., Jason Hand ja Dana Ledoux Miller sekä tuottaneet Christina Chen ja Yvett Merino, ja musiikkia elokuvaan ovat tehneet Grammy®-palkitut Abigail Barlow ja Emily Bear, Grammy®-ehdokas Opetaia Foa?i sekä kolminkertainen Grammy®-voittaja Mark Mancina.

Mufasa: Leijonakuningas

Mufasa: Leijonakuningas

Elokuvassa “MUFASA: LEIJONAKUNINGAS” Rafiki saa tehtäväkseen kertoa Mufasan legendan pienelle leijonanpennulle nimeltä Kiara, joka on Simban ja Nalan tytär, samalla kun Timon ja Pumba säestävät tuttuun tyyliinsä taustalla. Takaumien kautta etenevän tarinan alussa Mufasa on orvoksi jäänyt yksinäinen pentu, joka kohtaa sympaattisen leijonan nimeltä Taka—joka taas sattuu olemaan kuninkaallinen kruununperijä. Onnekas tapaaminen lähettää huikeaan seikkailuun joukon persoonallisia kaveruksia, joiden on määrä täyttää kohtalonsa—mutta matkan varrella heidän ystävyytensä joutuu koetukselle heidän yrittäessään yhdessä välttää päätymistä hengenvaarallisen vihollisen kynsiin.