Tulevat elokuvat

Sylvanian Families -elokuva: Suuri lahjajahti

Sylvanian Families -elokuva: Suuri lahjajahti

Sylvanian Families -hahmot nyt elokuvana.

Sylvanian Families -elokuva: Suuri lahjajahti perustuu suosittuun japanilaiseen lelusarjaan, jossa ihmisten tavoin elävät suloiset eläinhahmot asuvat ja elävät Sylvanian kylässä. Siellä kaikki ovat ystävällisiä toisilleen rakastaen luontoa ja perhettä. Suklaapupuperhe on yli 100 perheestä suosituin, kaikkiaan hahmoja on myyty yli 200 miljoonaa kappaletta yli 70 eri maassa.

Kerran vuodessa järjestettävä Tähtijuhla saapuu Sylvanian kylään. Koko kylä odottaa juhlia malttamattomana, mutta Freya Suklaapupu on huolissaan – hänen äitinsä syntymäpäivä on samana päivänä kuin juhlat, eikä Freya keksi hänelle lahjaa. Freya lähteekin etsimään rakkaalle äidilleen lahjaa, minkä lisäksi hän saa tärkeän tehtävän. Hänen pitää valita  ”vuoden puu”, joka julkistetaan juhlien päätapahtumassa. Pystyykö Freya löytämään äidilleen syntymäpäivälahjan sekä valitsemaan vuoden puun?

Levoton tuhkimo

Levoton tuhkimo

Yhden kaikkien aikojen suurimman suomalaisen yhtyeen, ennennäkemätöntä teinihysteriaa synnyttäneen Dingon tarina ikuistetaan elokuvaksi. Levoton Tuhkimo saa ensi-iltansa vuonna 2024.

Elokuva keskittyy yhtyeen räjähdysmäiseen läpimurtoon, suosion vuosiin, mutta myös äkilliseen tuhoon bändin laulajan, keulakuva Nipa Neumannin silmin. Tarinassa avataan Neumannin henkilökohtaista elämää Dingomanian keskellä.

Beatles-ilmiön luonut Dingo teki lukuisia jättihittejä kuten elokuvan nimeksikin nostetun Levoton Tuhkimo sekä Sinä ja minä, Nahkatakkinen tyttö ja Autiotalo. Lisäksi yhtye keikkaili ympäri Suomea loppuunmyydyillä areenoilla ja keikkapaikoilla. Viisikko ehti nauttia suosiostaan vain muutaman vuoden ennen kuin se hajosi, mutta jätti ikuisen jäljen suomalaiseen populäärikulttuuriin.

Ei koskaan yksin

Ei koskaan yksin

Ei koskaan yksin kertoo toisen maailmansodan aatosta, jolloin Euroopassa eletään pimeää aikaa ja Suomi ottaa vastaan pakolaisia Saksasta ja Itävallasta. Pakolaisten auttamisen keskiössä on suomalainen liikemies ja hyväntekijä Abraham Stiller. Hän tekee kaikkensa auttaakseen Suomeen tulleita juutalaispakolaisia, jotka luovutetaan Suomesta keskitysleirille Auschwitziin. Elokuva kertoo heidän tarinansa.

Joker: Folie à Deux

Joker: Folie à Deux

Lajityyppi: , ,

Ohjaaja: 

Näyttelijät: , , ,

Ikäraja: , Traileri

Liput: 14 €

Ensi-ilta: 4.10.2024

Pepe

Pepe

Lajityyppi: 

Ohjaaja: 

Näyttelijät: , , , , , ,

Ikäraja: , Traileri

Liput: 14 €

Ensi-ilta: 4.10.2024

Rööperiin, Saat miehen kyyneliin, Elämältä kaiken sain. Pepe Willberg on kulkenut polveilevan tien tähän päivään, suomalaisten sydämiin ja epätodennäköiseen tähteyteen. Miltä se kaikki on tuntunut miehestä, joka alussa lauloi vain sillä ehdolla, että salista sammutettiin valot?

Severi Koivusalon käsikirjoittama ja ohjaama musiikillinen dokumenttielokuva PEPE kertoo ainutlaatuisen äänen omaavasta, mutta suosionsa kanssa tasapainoilevasta lahjakkaasta muusikosta, jonka ikoniset kappaleet ovat soineet kotimaisen elämänmenon taustalla jo seitsemällä eri vuosikymmenellä. Elokuva on kuin salainen kartta Suomen pop-musiikin historiaan sekä nostalginen rakkauslaulu suurten ikäluokkien käynnistämälle nuorisokulttuurille. Mukana matkalla myös mm. Danny, Jorma Uotinen, Vicky Rosti, Matti Mikkola ja Mirja Pyykkö sekä legendaariset kokoonpanot kuten The Islanders, Jormas, Paradise, Mestarit ja Saimaa.

Tästä et selviä kuivin silmin.

Smile 2

Smile 2

Lajityyppi: 

Ohjaaja: 

Näyttelijät: , ,

Ikäraja: , Traileri

Liput: 14 €

Ensi-ilta: 18.10.2024

Uudelle maailmankiertueelle suuntaava pop-sensaatio Skye Riley (Naomi Scott) alkaa kohdata yhä kammottavimmiksi muuttuvia käsittämättömiä tapahtumia. Kasvavan kauhun ja kuuluisuuden paineen musertama Skye joutuu kohtaamaan synkän menneisyytensä saadakseen takaisin kontrollin elämästään ennen kuin se luisuu hänen käsistään.

Venom: The Last Dance

Venom: The Last Dance

Lajityyppi: , ,

Ohjaaja: 

Näyttelijät: , , , , , ,

Ikäraja: , Traileri

Liput: 14 €

Ensi-ilta: 25.10.2024

Elokuvatrilogian viimeisessä osassa Venom: The Last Dance, Tom Hardy palaa rooliinsa Venomina, yhtenä Marvelin suurimmista ja monitahoisimmista hahmoista. Eddie ja Venom ovat pakomatkalla. Molempien maailmojensa jahtaamina ja verkon tiivistyessä kaksikon ympärillä, on aika päättää Venomin ja Eddien viimeinen tanssi.

Venom: The Last Dance rooleissa nähdään Tom Hardy, Chiwetel Ejiofor, Juno Temple, Rhys Ifans, Peggy Lu, Alanna Ubach sekä Stephen Graham. Elokuvan on ohjannut sekä käsikirjoittanut Kelly Marcel, perustuen Hardyn ja Marcelin kirjoittamaan tarinaan. Elokuvan on tuottanut Avi Arad, Matt Tolmach, Amy Pascal, Kelly Marcel, Tom Hardy sekä Hutch Parker.

Jasper Pääkkönen ja Leo Sjöman, Vares X, Solar Films.

Vares X

Lajityyppi: ,

Ohjaaja: 

Näyttelijät: , , , , ,

Ikäraja: , Traileri

Liput: 14 €

Ensi-ilta: 23.10.2024

Solar Filmsin tuottama, Tuukka Temosen ohjaama Vares X -elokuva tuo legendaarisen yksityisetsivä Jussi Vareksen valkokankaille. Vares saa kiperän puhelun pelastusta tarvitsevalta ystävältään Kyypakkaukselta. Samalla kun Vares pelastaa ystäväänsä, yksityisetsivän uusioperheen tytär joutuu kidnappauksen uhriksi. Vares joutuu pelaamaan kovemmilla panoksilla kuin koskaan aiemmin. Tapahtumat alkavat linkittyä mystisen seksikultin iltamiin ja alamaailman välienselvittelyyn. Kenet Jussi Vares lopulta voi pelastaa?

Elokuvan pääroolissa yksityisetsivä Jussi Vareksena on Leo Sjöman, Jasper Pääkkönen nähdään tuttuun tapaan Kyypakkauksena. Muissa rooleissa mm. Sara Soulié, Ilona Chevakova, Kalle Lamberg, Mikko Kouki, Satu Silvo, Olga Temonen, Jenni Kokander, Pelle Heikkilä, Aku Sipola, Kreeta Salminen ja Tom Petäjä.

Gladiator II

Gladiator II

Lajityyppi: ,

Ohjaaja: 

Näyttelijät: , , , , , , ,

Ikäraja: , Traileri

Liput: 14 €

Ensi-ilta: 15.11.2024

Legendaarisen elokuvaohjaaja Ridley Scottin Gladiator II jatkaa eeppistä saagaa vallasta, juonittelusta ja kostosta antiikin Roomassa. Vuosia sen jälkeen, kun Lucius (Paul Mescal) todisti arvostetun gladiaattorisankari Maximuksen kuoleman setänsä takia, hän joutuu itse astumaan Colosseumille. Luciuksen omat kotiseudut on valloitettu, kun kaksi tyrannimaista keisaria hallitsee nyt Roomaa rautaisella otteellaan. Koska Rooman imperiumin tulevaisuus on uhattuna, Luciuksen pitää ammentaa kokemistaan vääryyksistä voimaa ja palauttaa Rooma takaisin kansalleen.

Tiedustelijat

Lajityyppi: 

Ohjaaja: 

Näyttelijät: 

Ikäraja: 

Liput: 14 €

Ensi-ilta: 15.11.2024

Toisen maailmansodan aikaisen tiedustelu-upseerin vaiettu menneisyys tulee ilmi, kun hänen pojanpoikansa, näyttelijä Joonas Saartamo alkaa tutkia isoisänsä Hannes Vehniäisen toimintaa kaukopartion johtajana. Tavatessaan erilaisia asiantuntijoita tutkimusmatkansa varrella Saartamolle avautuu uudenlainen kuva kaukopartioiden ratkaisevasta roolista sodassa. Hän oivaltaa myös, kuinka vahvasti isoisän sotakokemusten painolasti on siirtynyt sukupolvelta toiselle, vaikuttaen suoraan myös häneen.

Kiehtova dokumenttielokuva hyödyntää ennennäkemätöntä sota-arkistojen kuvamateriaalia ja kiteyttää koskettavalla ja kunnioittavalla tavalla sodankäynnin ja sotiemme veteraanien merkityksen paitsi Suomen itsenäisyydelle, myös jokaisen suomalaisen henkilökohtaiselle identiteetille.